Categorii
Toate produsele
Brand-uri diverse

ROUA FLORILOR MIERE TEI 500GR

Stoc epuizat
16.99 lei
Mierea de tei este produsa de albine din nectarul florilor arborelui de tei, numit stiintific Tilia.

Teiul are flori mici, galbene, parfumate adunate in mici ciorchini. Acest copac se gaseste pe suprafete intinse in Danemarca, dar si in restul Europei. Este plantat in gradini, parcuri, de-a lungul strazilor si al bulevardelor.

Mierea de tei este atat de delicioasa incat va schimba complet parerea celora care cred ca miere nu este altceva decat un amestec de zahar si apa. Culoarea sa variaza de la galben deschis la portocaliu inchis. Are un miros dulce-lemnos care poate fi recunoscut cu multa usurinta. Acest tip de miere cristalizeaza foarte repede, mai ales intr-un mediu rece. Mierea de tei este fluida, dar la inceputul toamnei capata un aspect vascos. In stare cristalizata, are un aspect untos cu cristale mari si albe. Mierea de tei cristalizata este mult mai dulce decat cea lichida.

Mierea de tei este considerata ca fiind una dintre cele mai bune varietati de miere. Este foarte bogata in vitamine, mai ales cele din complexul B, amino acizi, polen si mana. Are un continut de polen foarte ridicat, din aceasta cauza nefiind recomandata persoanelor ce prezinta alergie la polen.