Prăjitura Tosca

Mod de preparare

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adauga apoi faina si omogenizeaza bine.

Scoate pastaia de vanilie din lapte si toarna-l in fir subtire peste galbenusuri, amestecand in continuu. Muta amestecul in craticioara si pune pe foc mic, amestecand pana se ingroasa.

Muta crema intr-un castron si pune o folie de plasctic deasupra, ca sa nu se formeze crusta. Las-o sa se raceasca la temperatura camerei. Mixeaza untul moale, la temperatura camerei si pune-l cate putin in crema racita, amestecand bine. Pune din nou folie de plastic peste crema si las-o la frigider.

Pentru blat, mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi adauga zaharul putin cate putin, pana obtii o bezea. Adauga macul si nuca de cocos si amesteca usor cu o spatula. Amesteca praful de copt cu faina si cerne-le peste compozitie, amestecand usor, de jos in sus, pana se incorporeaza.

Rastoarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si coace blatul la 180 de grade pentru 20 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Scoate-l apoi din cuptor si lasa-l sa se raceasca in tava.

Prepara siropul: pune zaharul intr-o craticioara, pe foc mic si lasa-l sa se caramelizeze. adauga apa si lasa pe foc pana ce zaharul s-a topit. Dupa ce s-a racit putin adauga coniacul.

Pentru glazura, pune ciocolata intr-o craticioara cu fund dublu impreuna cu smantana pentru frisca si untul si lasa-le pe foc mic pana se topesc. Omogenizeaza bine pana obtii o glazura fina.

Asamblare: Penste blatul rece din tava rastoarna crema de vanilie rece, din frigider. Insiropeaza pe rand biscuitii, pe ambele parti si pune-i peste crema, unul langa altul. Deasupra toarna glazura, niveleaza si presara fulgii de ciocolata.

Pune prajitura la frigider cateva ore inainte sa o tai cuburi.

O prajitura cu crema fina de vanilie, blat pufos cu mac si cocos si o glazura de ciocolata. Cu siguranta perfecta pentru acest weekend!

Spor si pofta buna!

Ingrediente

Blat:

6 albusuri

150 gr zahar

50 gr mac

15 g fulgi nuca de cocos

45 gr faina

un praf de sare

un praf de copt

Crema:

500 ml lapte

6 galbenusuri

100 gr zahar pudra

40 gr faina

1 baton vanilie

200 gr unt 85% grasime

Sirop:

100 ml apa

100 gr zahar

1 lingura coniac

Glazura:

100 gr ciocolata neagra

50 ml smantana pentru frisca

50 gr unt

In plus

150 gr biscuiti

fulgi de ciocolata pentru decor