O gustare ușoară pentru zile de vară: Dovlecei cu brânză

Mod de preparare

În primul rând spălați dovleceii, după care tăiați capetele fiecărui dovlecel în parte, apoi tăiați-i în două. Cu ajutorul unei lingurințe de scobește interiorul fiecărei jumătăți de dovlecel cu atenție pentru a nu rupe marginile. Se repetă procedeul până obțineți șase bărcuțe gata de umplut.

În cazul în care mijlocul dovleceilor este fraged, iar semințele încă nu s-au format, puteți pune miezul la congelator în pungi și îl puteți folosi la ciorbe sau la chifteluțe.

Pentru umplutură va trebui să sfărâmați brânza cu mâinile într-un bol peste care să adaugaâi cașcavalul dat prin răzuitoare, cele două ouă și puțin piper măcinat. Toată compoziția se amestecă cu o furculiță până devine omogenă.

Cele șase jumătăâi de dovlecei se pun în tava de cuptort și se adaugă umplutura în părți egale. După ce acest pas este gata, tava se introduce la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade până se rumenesc. După ce timpul a expirat se scot de la cuptor și se lasă 15-20 de minute să se răcească. 

 Se pot servi simpli sau cu orice garnitură că place! POFTĂ BUNĂ!

Pentru acest weekend vă propunem o rețetă de dovlecei umpluți cu brânză telemea și cașcaval, numai bună pentru zilele de vară. 

Se pregătește repede, ușor doar cu ajutorul a câtorva ingrediente.

Ingrediente

Dovlecei – 3 bucăți (de preferabil dovleceii să fie de mărime medie, cam 200 de g fiecare)

Brânză feta sau telemea – 200 de grame

Cașcaval – 100 de grame

Ouă – 2 bucăți


Piper negru măcinat – 0.25 grame, sau opțional alte condimente