Dovlecei umpluți cu carne de pui

Mod de preparare

1. Se spală şi se curăţă dovleceii. Se taie jumătăţi şi se scoate miezul. Se stropesc cu câteva picături de lămâie şi se presară sare, ca să nu-şi schimbe culoarea.

2. Carnea de pui se dă prin maşina de tocat şi se prepară cu sare, piper, ceapă călită, verdeaţă tocată şi orezul ales şi spălat în câteva ape. Se pun toate într-un bol şi se amestecă cu oul câteva minute până se obţine o pastă bine legată.

3. Dovleceii curăţaţi se umplu cu pasta de carne şi se pun într-un vas de iena, cu apă sare şi ulei. Se lasă să fiarbă la foc potrivit.

4. După ce au fiert, se pun roşiile zdrobite cu blenderul, busuiocul şi se bagă la cuptor. Înainte de a fi scoşi din cuptor, se presară caşcaval ras pe deasupra şi se servesc cu smântână.

În încercarea de a vă prezenta din nou o rețetă ușoară, de vară, am descoperit pe unica.ro o rețetă de Dovlecei umpluți cu carne de pui pe care merită să o încercăm.

Spor și poftă bună!

Ingrediente

 6 dovlecei

 800 g piept de pui

sare

piper 

 1 legatura pătrunjel

 busuioc

 1 ou

 100 g orez

 500 g roşii

 100 g cascaval

 3-4 linguri ulei

 1 legatura ceapă verde

 50 g smântână