Negresă cu cremă

Mod de preparare

1. Pentru blat se pun pe aragaz untul, zahărul, cacaua şi laptele şi se fierb. Se răceşte şi se pun gălbenuşurile, făina şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă şi se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace 25 de minute.

2. Pentru cremă se freacă zahărul cu gălbenuşuri, se adaugă laptele şi se amestecă bine pe foc până ce se obţine o cremă groasă care se lasă la răcit. Între timp, se freacă untul spumă care se adaugă lingură cu lingură în crema fiartă şi răcită. Se pun şi zahărul vanilat şi migdalele.

3. Blatul răcit se taie în două cu un cuţit cu lamă lungă şi se aşază alternativ cu crema într-o tavă cu pereţi înalţi.

4. Se prepară glazura pentru care untul şi frişca se pun pe foc şi, după ce a dat un clocot şi untul s-a topit, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi mici sau rasă. Se amestecă pentru ca ciocolata să se topească şi se adaugă migdalele.

5. Se toarnă glazura într-un strat generos peste blatul şi crema din tavă, se nivelează cu o spatulă sau un cuţit cu lamă lată trecut prin apă şi se dă la rece.

  • Timp de preparare: min
  •  Timp de gătire: min
  •  Gata în: min
Ingrediente

 400 g ciocolată menaj

Pentru glazură

 150 g fulgi de migdale

 2 pliculete zahăr vanilinat

 200 ml lapte rece

 8 linguri zahăr

 8 gălbenuşuri

 300 g unt

Pentru cremă

 8 linguri făină

 5 ouă

 3 linguri lapte

 3 linguri cacao

 300 g zahăr 

 200 g unt

Pentru blat

 200 ml frișcă lichidă

 100 g unt


 150 g fulgi de migdale