5 idei de mic dejun gustos și sănătos pentru cei grăbiți

Graba de dimineata nu e o scuza ca sa iti cumperi covrigi, gogosi sau hamburgeri de la fast-food. Vestea buna e ca exista solutii mult mai sanatoase pentru pachetul de dimineata, care nu trebuie gatite elaborat. In plus iti ofera proteine, cereale integrale, un fruct sau legume si au putine grasimiAdica, tot ce iti trebuie pentru energie maxima in prima parte a zilei. 

Descopera cateva idei de mic dejun bun, pe care sa il faci rapid si pe care fie il mananci inainte sa pleci de acasa fie il iei la pachet. 

1. Mic dejun echilibrat 

Un ou fiert, doua felii de branza, 2 felii de paine integrala prajite si un ciorchine de struguri. E un adevarat festin la prima ora pentru cei obisnuiti pana acum cu covrigii calzi. Vei avea, astfel, din toate cate putin. Nimic nu trebuie gatit si toate ingredientele sunt usor detransformat intr-un sandvis, de pus in caserola si de mancat la birou. 

2. Mic dejun care alunga foamea  

Un iaurt cu putine grasimi, o banana si un pumn de cereale. Sunt o combinatie care asigura energie si potoleste foamea. Sunt usor de transportat, iar cutia de cereale integrale poate sa ramana in permanenta in dulapul de la serviciu. 

3. Humus si lipie la pachet  

O varianta de mic dejun sanatos este humusul. Il poti pregati din timp si il poti pastra intr-o caserola pe care sa o iei cu tine la serviciu. Vei avea astfel o sursa de proteine si grasimi bune din acest delicios fel de mancare oriental. Este o buna alternativa si pentru vegetarieni. Daca lipiile nu iti sunt la indemanapoti sa apelezi la painea integrala. Pentru un plus de vitamine ia cu tine si cativa morcovi sau castraveti taiati felii. 

4. Sandvis  sanatos  

Cu doua felii de paine integrala si doua linguri de unt de arahide sau unt obisnuit poti sa faci o gustare care sa iti indulceasca dimineata. Untul de arahide iti va asigura necesarul de proteine si fibre. Are insa si foarte multe calorii, asa ca nu exagera cu stratul pe care il intinzi pe paine. Pune la pachet si un mar pentru un mic dejun complet echilibrat. 

5. Mic dejun gourmet  

Cine a zis ca nu te poti rasfata de dimineata! Alege cateva sortimente de branzeturi fine, un fruct proaspat (mar sau portocala) si cateva nuci sau migdale. Vei avea toate proteinele din lactate, vitaminele din fructe si magneziu pentru un nivel optim de energie din nuci sau migdale. 

Nu sari peste micul dejun! Este cel mai bun mod de a stimula metabolismul si de a declansa arderile de peste zi. In plus, te vei putea concentra mai bine cu stomacul plin, vei fi mai eficient la munca si vei avea o dispozitie care nu ii va scoate din sarite pe colegi. 

Ingrediente