Tort cu ciocolată și mascarpone

Mod de preparare

1. Cantitățile sunt pentru un singur blat pe care îl veți tăia in jumătate. Pentru cel de-al doilea blat repetați procesul de mai jos. 

2. Se amestecă într-un bol toate ingredientele uscate: făina, zahărul, cacao, praful de copt.  

3. Într-un alt bol se amestecă toate ingredientele lichide: iaurtul, laptele, cafeaua, uleiul, ouăle și sarea. 

4. Se toarnă ingredientele lichide peste cele solide și se amestecă foarte bine. 

5. Se toarnă compoziția într-o tavă cu diametrul de 20 cm si se dă la cuptorul preîncălzit la 165°C pentru 45 de minute sau pană  când trece testul scobitorii.

Se repetă și pentru cel de-al doilea blat. 

6. Blaturile se lasă să se răcească complet, se taie partea de sus pentru nivelare iar apoi se taie în două.

7. Se mixează crema mascarpone cu zahărul pudră și mierea.

8. Se adaugă frișca lichidă și se continuă până când crema nu se îngroașă.

9. Pe un platou, se pune jumătate de blat după care se unge cu dulceață de vișine. Puteți adaugă și fructe proaspete.

Se adaugă 1/4 din crema, se nivelează si se adaugă următorul blat. Se procedează așa până la final. 

10. Tortul obținut se nivelează, se poate decora așa sau se da la frigider minim 4 ore înainte de a turna glazura. 

Preparare glazură:

Într-o crăticioară care nu lipește se pune pe foc frișca lichidă până dă în fiert.

1. Se ia de pe foc, se toarnă ciocolată și se amestecă până obținem glazura 

2. Se lasă să se răcească pentru 5 minute și se toarnă peste prăjitură din centru spre exterior.

Tort cu ciocolată și mascarpone. 

O rețetă simplă și versatilă de tort de ciocolată.

Porții: 1 tort cu ciocolată de cca. 2,5 kg .

Ingrediente

Blat cu cacao 

- 2 ouă

- 120 g zahăr 180 g făină

- 50 g cacao pudră

- un praf de sare 1 

- linguriță extract de vanilie (sau 1 plic zahăr vanilat)


Cremă de ciocolată cu mascarpone:

- 600 g ciocolată cu min. 50% cacao 

- 300 ml Frișcă lichidă 100 g zahăr 750 g mascarpone 

- 30 g cacao pudră 2 linguri 

-  miere opțional


Pentru glazură:

- 50 gr ciocolată 

- 100 ml frișcă lichidă