Ouă Benedict

Mod de preparare

1.Începem prin a pregăti sosul Olandez. Topim untul, iar într-un bol mare amestecăm gălbenușul de ou, linguriță de muștar și zeamă de lămâie. 

2.Punem bolul deasupra unei oalei în care fierbe apă, dar fără că apă să atingă fundul bolului. Mai exact, preparam sosul la Bain Marie.

3.Amestecăm cu un tel până când începe să se îngroașă, iar apoi începe să turnam și untul topit, puțîn câte puțîn, amestecând cu țelul, exact că la maioneză. Sosul va începe să crească în volum, iar după ce terminăm de încorporat tot untul îl luăm de pe foc și îl dăm de o parte.

4.Între timp, preincalzim cuptorul și punem feliile de bacon pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le dăm la cuptor, la 200 grade Celsius, până când devin super crispy.

5.Ne ocupăm acum de ouăle posate – pregătim o oală mare cu multă apă, pe care o punem la fiert, astfel încât să rămână la punctul de fierbere, dar fără să clocotească.

6.Adăugăm în apă o lingură de oțet.

7.Spargem primul ou într-un bol mic. În apă care aproape fierbe amestecăm cu o lingură, astfel încât să facem un vârtej.

8.În mijlocul vârtejului, apropiem cât de mult bolul și vărsăm oul. Lăsăm să stea în apă cam 4 minute și apoi scoatem cu grijă oul cu ajutorul unei palete și îl așezăm pe o farfurie pe care am pus înainte un șervețel absorbant. Repetăm procesul pentru fiecare ou.

9.Când totul este pregătit, tăiem english muffins-urile pe jumătate și le punem cu secțiunea în jos, într-o tigaie încinsă, că să le prăjim ușor.

10.Apoi montăm totul – punem o jumătate de english muffin, două felii de bacon crocant, oul posat și o lingură generoasă de sos Olandez.

Ouăle Benedict, cunoscute și sub numele de Ouă Benny, sunt un fel de mâncare pentru un mic dejun tradițional englezesc format din două jumătăți de brioșă englezească, „învelite” cu un ou fiert în apă (poșat), șuncă și sos olandez, dar trebuie spus că există o mulțime de variante ale rețetei de bază.


Ingrediente
  • 4 ouă
  • 2 english muffins (sau 4 felii de pâine)
  • 8 felii subțiri de bacon

Sos Olandez:

  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 2 linguri de zeama de lămâie
  • 65 g unt