Prăjitură cu mere fără zahăr

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190°. 

Într-un castron se sparg ouăle, apoi se adaugă mierea și scorțișoara și se bate amestecul până devine ușor. Adăugați laptele, untul topit, făina și drojdia și bateți până când amestecul este omogen. 

Se spală și se decojesc merele, apoi se taie în fâșii foarte subțiri. Adăugați merele în aluat și amestecați pentru a omogeniza. Veți avea impresia că aveți multe mere pentru foarte puțin aluat, ceea ce este normal! De aceea, este important să faci fâșiile de mere foarte subțiri. 

Se toarnă amestecul într-o formă cu diametrul de 20 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină. Coaceți timp de 40 de minute. Prăjitura va fi frumos caramelizată când o scoateți din cuptor!

- timp total 60 de minute 

- timp de pregătire 20 de minute

- timp de gătire 40 de minute

Ingrediente

- 4 mere

- 2 ouă

- 1 jumătate de linguriță de scorțișoară

- 65 g de făină

- 100 g lapte

- 20 g de unt

- 1 linguriță de miere 

- 1 pliculeț de drojdie (11 g)