Chiftele marinate

Mod de preparare

1. Se trece carnea prin mașina de tocat (în cazul în care nu ați cumpărat-o deja tocată) și se pregătesc toate ingredientele.

2. Pâinea se înmoaie în apa rece doar câteva secunde, apoi se stoarce bine și se trece prin mașina de tocat (sau se zdrobește cu mâinile). Usturoiul poate fi zdrobit, răzuit prin râzătoarea fină sau trecut prin mașină. Se adaugă pâinea umedă și mărunțită și usturoiul peste carne.

3. Se adaugă pătrunjelul tocat și oul întreg, sare și piper după gust, apoi se frământă bine carnea, obținând o pasta cât mai omogenă

4. Cu mâinile umede, se iau mici grămăjoare din compoziția de carne și se formează bile cam de mărimea unei mingi de ping pong, care se rostogolesc prin făină.

5. Se încing cele două linguri de ulei într-o cratiță rezistentă la cuptor și se rumenesc rapid chifteluțele pe toate părțile, fără a insista să fie complet gătite. între timp, se pornește cuptorul și se încinge la 190 de grade Celsius. Pe măsura ce chiftelele se rumenesc ușor, se scot pe hârtie de bucătărie absorbantă.

6. În final, cu un șervet de hârtie absorbantă de bucătărie, se tamponează ușor cratița, îndepărtând-se orice urma de grăsime, Se pun chiftelele înapoi în cratiță și se toarnă deasupra sosul. Opțional, se mai pot adaugă ierburi aromatice după gust .

MOD DE PREPARARE SOS

 Încinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul tăiat/tocat și sotează-l 1 minut., amestecând continuu. Adaugă roșiile tocate bine, sare, oregano, piper, praf de ardei iute și amestecă bine. Pune crenguța de busuioc la suprafața sosului și împinge-o cu lingura înăuntru. Atenție, nu o tăia/toca, deoarece o vei scoate la final. Când clocotește ușor sosul, redu focul la mediu spre mic și lasă-l așa pentru încă 10-15 minute, să se îngroașe.

Chiftele marinate rețeta clasică pas cu pas

Ingrediente

Pentru chiftele

- 1 kg de carne tocata

- 2 cepe mari

- 1 morcov mic

- 1 legătura de mărar

- 1 legătura pătrunjel

- 1 ou

- 2 dovlecei

- 1 căpățâna de usturoi pisat

- 1 lingura de sare

- 1 lingurița cu vârf de cimbru uscat

- 1 lingurița rasa de piper


Pentru sos

- 2 linguri ulei de măsline 

- 6 căței de usturoi tăiați felioare subțiri/tocați 

- 750-800 g roșii la conservă

- 1 praf de ardei iute sare, oregano,

- piper 1 crenguță de busuioc proaspăt