Iahnie de fasole cu cârnați picanți

Mod de preparare

Pentru început se lasă fasolea în apă rece de seara, ca să se înmoaie! A doua zi, se pune la fiert, dar se aruncă primele două ape după ce dă în clocot și în a treia se adaugă un praf de sare, o ceapă întreagă decojită și se pune la fiert la foc mediu cu capac. Când fasolea este pe jumătate fiartă, într-o tigaie cu ulei încins prăjim puțin cârnăciorii. 

După ce cârnăciorii se rumenesc, punem și legumele mărunțite la călit împreună cu cârnăciorii, iar după ce acestea devin moi, le adăugăm în oală peste fasole cu tot cu uleiul în care s-au călit, adăugăm și bulionul, mai completăm cu apă dacă e nevoie, doar cât să se acopere totul și lăsăm la fiert la foc mediu fără capac până ce fasolea este fiartă. 

La final condimentăm cu sare și piper, adăugăm și foile de dafin și mai lăsăm la foc pentru aproximativ 5-10 minute sau până ce apa scade și se formează acel sos mai grosuț. Se presară ceapa verde, mărar sau ce preferințe aveți. Eu uneori mai prăjesc și bucăți de Kaizer și îl pun deasupra și servim cu murături.

 Spor la gătit și poftă bună vă dorim!

Fasole cu cârnați picanți și salată de ceapă sau murături, o bunătate de mâncare!  

Ingrediente
  1. 2 buc cepe
  2. 1 buc ardei roșu
  3. 200 ml ulei
  4. 250 ml bulion sau 1 lingură pastă de tomate
  5. 2 buc foi de dafin
  6. 1 linguriță cu vârf boia
  7. după gust sare și piper
  8. Mărar sau ceapă verde