Categorii
Toate produsele
Producatori Autohtoni

POVESTE CUVEE ROSU SEC 0.75L

3 în stoc
49.99 lei
Culoare: rosu
Gust: sec
Soi Romanesc: Cadarca & Feteasca Neagra
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Minis Maderat
Brand: Poveste de la Minis
Regiune viticola: Dealurile Crisanei si Maramuresului – RO
Anul de recolta: 2022
Treapta de calitate: Minis DOC CMD
Tarie alcoolica (% vol.): 13,5
Volum nominal: 75 cl
Categorie: Vinuri rosii
Etichetă: 2022
Note de degustare – Vinul are un aspect limpede, translucid. O Feteasca Neagra de un rosu rubin, intens, clar si stralucitor. In pahar dezvaluie arome complexe, originale, de coacaze si prune si un parfum clar de rodie. Gustul este bine constituit, placut si suficient de corpolent, savuros şi atractiv. Prin maturare si invechire va deveni si mai armonios, mai suplu, cu un buchet evident, cu aciditate potrivita.

Vinificare – Plantatia de Feteasca Neagra se intinde pe o suprafata de 6 ha, aflate la o altitudine de 200, iar culesul strugurilor se face manual in a doua decada a lunii septembrie. Recoltati si separati de ciorchine, strugurii realizeaza fermentarea alcoolica si malolactica in cuve de otel inox, la o temperatura controlata. Vinul este maturat obligatoriu pentru cel putin 6 luni in butoaie de lemn. Este imbuteliat apoi si lasat la invechit in sticla pentru inca minim alte 6 luni.

Asociere culinara – Ideale cu branzeturile din lapte crud si mediu maturate, preparate din carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc) sau carnuri albe (pui, gaina, curcan etc.).

Temperatura de servire – 16 – 18 grade Celsius.

Potential de invechire – Pastrat in conditii optime temperatura, lumina si umiditate, acest vin are un potential de invechire de 4 – 6 ani.
Produse similare